Kryssning på G

Snart sticker jag iväg på min lilla båttur...tåget till sthlm går 10.11 så jag åker hemifrån om 40 min..Charlie var feberfri igår och mår prima igen :-) Huga vad jag kommer sakna min lilla plutt! men är ju hemma igen imorgon kväll..jaja nu ska jag kramas lite me Charlie men ha de gott!

Love it!

image62


Tack kära bror för skivan! love it!

Kryssning eller ej det är frågan..

Nu innan jag la Charlie så hade han feber..38,4..Så nu är frågan om det blir nån kryssning för mamman...
David är ju såklart hemma och vi har löst det med Shiva så Henke och mamma ställer upp att ta ut henne..För såklart kan inte David dra ut Charlie på nån promenad.
Jag får se under morgondagen hur det ser ut med Charlie,håller han sig feberfri eller med bara lite osv så kan jag ju åka men stiger febern och han blir jätte sjuk så blir det självklart så att jag stannar hemma.
Japp det återstår att se..Jag har pratat med Sara och hon är nu införståd med att kryssningen kan ställas in och det förstod hon ju såklart men tycker ju samtidigt att det vore väldigt tråkigt. Vilket jag förstår..Vi har ju planerat denna lilla resa sen ett par månader tillbaka så..
jaja återstår att se som sagt..

ha de gott!

Hahaha

Hittade just telefonon och tvdosan i kattlådan! hahah
Hörde telefonen ringa men såg den inte först för kattlådan har tak..hahah men där inne låg den :-)
Lilla Charlie!!

Astma och bus

Så nu har vi varit hos läkaren med Charlie,eftersom han är förkyld nu så kunde hon höra att han var lite pipig alltså astmatisk. Vi har ju sedan sista besöket gett honom pulvicort morgon och kväll men nu ska vi även ge honom den första medicinen vi fick,var tredje timme.Både medicinerna ska inhaleras och det är inte det lättaste nu för tiden.
Till en början gick det jätte bra men nu vill han inte längre så det är ett himla krångel ibland för att få till det.
Huga lill gubben vår,hoppas att detta är något som växer bort med åren,vilket det i de flesta fall gör.
Vi skulle även börja ha koll under perioderna han inte förkyld om han blir hostig osv då ska vi ge medicin även då.
Men jag har inte märkt av något sådant hitills så hoppas det håller sig bara till förkylningen.

Charlie var mycket busig i undersökningsrummet sprang runt och var överallt! haha
Så ser jag att han går bakom läkaren en snabbis och pyser snabbt därifrån mot dörren och ska försöka ta sig ut.
Och i handen har han tre gummi grejer och en i munnen! Så på något sätt har han tydligen snabbt och smidigt fått upp en låda på skrivbordet där läkaren satt hahahah Ingen av oss märkte det! Och rummet var ju inte stort! Mamma och pappas lille busunge!
Hon vägde och mätte honom oxå så det var kul att få se vad han vägde osv det var ett tag sen sist så.

nu ringer telefon ha de gott!

Full rulle..

Idag har det verkligen varit full rulle..Idag på dan kom Meja och Camilla förbi och under tiden dom var här så kom svärföräldrarna som avlöstes med mamma och sist men inte minst kom Kristian :-) Efter allt besök följde jag med mamma som skulle hämta en gran till balkongen,Charlie följde med i sin pulka nerstoppad varmt påklädd i åkpåse,han såg verkligen ut att trivas  :-) Somna t.om på vägen tillbaka..huga mammas älskling!
Ja och sen efter att vi kommit hem var det direkt ner i tvättstugan är snart klar..
Imorgon ska vi till läkaren för återbesök ang Charlies Förkylningsastma,hoppas det går bra! Just nu är han förkyld och då märker jag av att andningen blir tung,så medicinering morgon och kväll är det nu.
Asså snart åker jag på kryssning..två dagar..som sagt väldigt blandade känslor inför det..
Nä nu ska man ta sista turen ner i tvättstugan sen blir det till att slänga sig på soffan

Ha de gott!

...................

Charlie mår bättre..ingen feber idag. Funderar på om det kan ha varit nån tand som är på väg..kan ju få feber då..Huvudsaken är att han är feberfri :-) Imorgon ska vi på dop,Leon som ska döpas. Charlie är icke döpt det är ett beslut han får ta själv senare i livet om det är något för han.
Var på Ikea idag en sväng med Sara o Tommy,fan vad folk det var! Jag såg säkert 15 bussar hua! Köpte iaf en  grön halsduk och två röda plädar som jag ska ha i sofforna till jul :-) Cozy..Håller på att längta ihjäl mig till jul nu! Vill börja fixa och dona här hemma :-)
Imorn är det min tur att sova kom jag på nu..skönt! Vi kliver upp varannan dag jag o David. Har det rätt lyxigt ändå som har haft David hemma under hela föräldraledigheten, men sista januari går tiden ut och det är dags att börja jobba igen. Usch det vill jag inte tänka på. Men det ska nog gå bra man brukar komma in i det rätt fort.
Nä nu ska jag ta ett bad tror jag men ha det gott!

Ännu en favorit!! :-) Upp och dansa med er!


.......

Min lilla Charlie är sjuk..huga..feber. Fått en alvedon inför natten o massa vatten. Hoppas det går över fort!
Imorn ska jag in på stan och hämta båtbiljetterna ,åker om en vecka..Blandade känslor inför det måste jag säga. Visst ska de bli roligt men samtidigt jobbigt att åka ifrån lillen min. Åker tors morgon och kommer fredag kväll så det är ju ingen evighet man är borta men ändå..Tur iaf att det är en vecka kvar så Charlie förhoppningsvis hinner blir frisk annrs blir det ingen resa av. Slutar väl med att jag blir smittad,David känner sig dålig han me så.
Men jag brukar klara mig *peppar,peppar*
Ikväll blir det medium,lovelie! Nyss ätit tacos,hua tok mätt! Så nu ska jag slänga mig i soffan och kanske få lite fot massage om man har tur ;-)

Ha de gott!


Blir så glad av denna låt :-)



Denna låt misslyckas aldrig med att få mig på bra humör! Love it!

Underbara Otis Redding R.I.P


Grym! *Gåshud*


Firandet av Charlie :-)

Nu har vi firat Charlie snart en hel vecka..hehe..Tisdag=födelsedag,fre var Emma;Charlotte och Jörgen här,lördag var det barn kalas,igår var det min släkt och idag inväntar vi Davids föräldrar. Lite less på tårta och bak måste jag säga att jag är hehe..Men det har väldigt trevligt och mysigt :-) Charlie har varit hur glad som helst av allt besök :-)

            

Arg kärring! hahaha!! Lyssna!


Panik!

Ja igår var det panik här ett tag! jag stod i köket och lagade mat och Charlie var där med mig. Så kom David in och ser att Charlie tar ett blomblad innan han hinner fram för att ta ifrån han det,stoppar Charlie det i munnen (stjälken) och springer iväg. David tar av han det och Charlie börjar skrika jätte högt,han blev väl arg tänkte jag.
Men han fortsätter att skrika och tar sig i munnen,jag försöker trösta och ge honom vatten och mjölk.(tänkte att han kanske har en illa smak i munnen av bladet) I samma veva kommer mamma in och jag berättar om bladet och Charlie är otröstlig. Får jag se på bladet säger mamma (prickblad heter blomman får jag då veta) Så tar mamma och smakar på blomman! (haha) Tar inte lång stund innan mamma börjar nästan skrika,aaaaaj det känns som att det brinner i mun och tungan domnar bort! Jag söker på Prickblad på nätet och den första text jag får upp är denna: Prickblad är en kraftig krukväxt som ofta används i större växtarrangemang. Växten är giftig och skall strängt hållas undan från barn där växtsaften kan vara dödlig. PANIK!
Mamma tar telefon och ringer "giftcentralen" (el vad de heter) samtidigt ser jag att Charlies läppar har svällt upp!
Iaf där får vi veta att det inte är dödligt,att vi ska tvätta munnen och händerna på Charlie med tvål och vatten och ge han vatten, Det värsta som kan bli är blåssor i munnen. Men att det kan göra väldigt ont som att man har bränt sig rejält i munnen. Huuga lillen min! Men det blev bra till slut efter tvätten och vatten,svullnaden på läpparna gick ner och Charlie belv som vanligt igen. Allt detta kanske hände inom en kvart men känndes betydligt längre! Mne nu är allt bra och blomman är slängd!!


Charlies födelsedag

Idag blev vår älskling 1 år :-) Dagen började kl 06.00 då han vaknade och fick välling var tok pigg så jag gick och hämtade paketen :-) Som han fick öppna i sängen..så mysigt!
Dagen har rullat på med tårta och massa mys och lek. Sara och Tommy var förbi med ett paket (en telietubbies film) Fick även en av oss som han satt och tittade på imorse i sin nya fåtölj :-) Massa fina paket har han fått idag och mer uppvakning blir det. Mamma och bror var in på tårta innan det var läggdags för lillen.
På fredag kommer Emma,på lördag blir det barn kalas och på söndag kommer tjocka släkten + att Davids föräldrar kommer på måndagen, så det blir en massa firande framöver! Lovelie! Så mysigt!
Kortfattat så har det varit en mycket bra dag :-)

                     


Hahaha..

Det var två verktyg framför en tv..en såg! Den var väl bra ;-)

bilstol..

David har precis stuckit iväg på en tecnofest och här sitter jag och vet inte vad jag ska göra..sova..eller kolla på tv..haha.Riktigt menlös och rastlös känner jag mig nu. Blir nog till att lägga sig och läsa tror jag..
Idag har vi varit hos Davis mamma på midda,de va trevligt men riktigt drygt att åka buss dit..hua (kvissle)
Måste skaffa oss en ny bilstol..Undrar med det där om bilstolar..har ju hört att man ska ha dem bakåtvända tills de är fyra år..Men samtidigt en del stolar jag tittat på har varit framåtvända och gäller från 13 kg och uppåt..Charlie väger lätt 13 kg. Ja nån som vet hur man ska göra me de? Funkar de med en framåtvänd eller måste det va tvärtom?

jaja ha de gott!

Charlie 1 år.. :-)

Ja på tis blir Charlie hela ett år! Huga lill älsklingen min! Så i helgen blir det baka av :-)

ha de gott!

Målningen...

Ja just det..målnigen av köket,,Köpte ju färg i lördags för att vit lacera panelen vi har i köket som tidigare var en tråkig träfärg..ja iaf så började jag målnigen i måndags kväll när Charlie hade somnat. Och såg då alteftersom att det blev en rosa nyans..ok tänkte jag o fortsatte, hon som hjälpte oss med färgen sa att ju mer lager man måla på desto vitare skulle de bli så jag körde på med första lagret.När det var klart kände jag mig inte alls nöjd men men körde på med ett till lager kvällen därpå. Iaf effer andra omgången såg jag att det blivit LILA/GRÅTT..Inte alls kul när det var vitt jag ville ha! Skit less var jag! Ringde mamma o gnällde o hade mig HAHA sa tex att jag kommer ju inte ens kunna ha röda julgardiner med lila väggar osv haha
Men igår så tog jag mig på birsta o köpte ny färg så nu är det nymålat i en mer täckande vit färg! Känns sådär med tanke på att jag kasta ut 500 på den första färgen o 89 för den jag köpte nu...jaja nu är jag nöjd iaf..

Nä nu ska jag se medium..är hos bror barnvakt medans de repar.

Ha de gott!

En bra dag!

       

Idag har vi varit hos Monica o Kristian på haloween lunch :-) Mycket gott o påhittigt gjort! Fick först mackor (små) som var skurna som kistor..med riven ost som skulle föreställa likmaskar! haha låter inte så gott kanske men de va det! Och sen blev de Pizza,som såg ut som en pumpa :-) Till kaffet hade dom gjort kakor som såg riktigt äckliga ut haha,fingrar! (se bild) Men allt va super! Tack för en trevlig dag vännen!! Love ya!
Sen svängde vi in på Silvan på vägen hem och köpte färg så till veckan blir det att fixa i köket! :-) så kul!

Nu ska jag göra mig redo för en "night on the town" med min Sara! Så ha de gott!

Mammas busunge :-)

           

Så var det halloween då..jaha? Har aldrig lagt ner nån energi på det men i dag ska vi till Monica o Kristian på 3 rätters lunch :-) Det ska bli trevligt!
Hade en skit äcklig dröm inatt! Alla tänder typ ramla ut! Fy..Kunde plocka ut dom aldeles bruna o trasiga var dom..usch värsta paniken hade jag! hua...kanske ska kolla drömtydning..hehe
Igår kväll var jag iaf väg me Charlotte och tände ljus på de gravar man har att gå till..Jocke,Jens och Micke..Tragiskt unga människor allihopa..Mormor och morfar finns ju i Finland så på deras grav kommer man ju allt för sällan..Och farfar i gbg..
Jag tror jag avslutar detta inlägg med en dikt som Petter (bror) skrev nät mormor gick bort..

                                              Saknad så stor
                                              Saknad så svår
                                              river ärr i min själ
                                              för varje tår
                                              Likt en kall vinternatt
                                              Så tyst och besviken
                                              tar jag mig sakta
                                              till mina minnens riken
                                              Sakta men säkert
                                              tar jag mig trevande
                                              till de minnen som ser dig så varm
                                              och levande
                                              Jag tar nya tag
                                              för att försöka förstå
                                              att tiden var kommen för just dig att gå
                                              Men när det sedan blir min tur att vandra
                                              ska vi tillsammans läsa dikter för varandra
                                              jag lovar...
                                            

bla bla bla

Idag har ja varit på stan me Sara (och Charlie :-)) en sväng. Sara köpte en klänning,jag kollade inte ens på kläder eftersom jag icke är så tät för tillfället..onödigt att fresta sig själv ;-)
Köpte iaf en present till lilla Meja som fyllt ett år,får överlämnas på Charlies kalas eftersom hon kommer hit då :-)
Skulle ju på bio ikväll,1408 men varken jag eller David känner sig direkt upplagd för det så de får bli framöver istället.
På lördag ska vi iaf till Monica o kristian på Haloween fika! Ska bli skoj och se vad hon hittat på denna gång,påhittiga Monica :-D Ska även inhandla vit lacyr färg till köket,har träpanel som ska målas om! Ska bli kul att få fixa iordning kommer bli jätte bra tro jag :-) Härligt att få det klart före jul.

Nä nu ska jag ta och plocka lite här hemma medans lillen sover

ha de gott!

RSS 2.0